Gerson terapi – når mad helbreder cancer

Verden over findes der mange eksempler på, at mennesker med svær kræftsygdom er kommet sig efter at have lagt kosten radikalt om og ændret deres levevis.

I dag lyder et af budskaberne, at vi skal spise masser af grøntsager. Vi ved også hvorfor. Fordi grøntsager indeholder visse biologisk aktive enzymer og phytokemikalier, der hæmmer cancer. Kålplanter f.eks. indeholder flavoner og indoler, der er kræfthæmmende.

En af foregangsmændene inden for behandling af cancer v.h.a. diæt og afgiftning var den tyske læge Max Gerson født 1881. Efter at have praktiseret i Tyskland, Østrig og Frankrig rejste han i 1939 til USA. Hans interesse for ernæringsterapi begyndte, da hans migræne forsvandt efter kostomlægning.

Han behandlede også tuberkulose på denne vis og fortsatte i 40´erne i New York med cancerpatienter. Så begyndte sundhedsmyndighederne en mangeårig chikane mod Gerson. The American Cancer Society hævdede at fødevarer ikke havde nogen effekt på cancer.

Han måtte adskillige gange møde op til høringer for at dokumentere sine handlinger. Han blev støttet af patienter, han havde hjulpet. Alligevel hævdede sundhedsmyndighederne at hans dokumentation var utilstrækkelig. Resultatet blev, at hans forsikringslicens blev inddraget i 1953 og fem år senere mistede han retten til at praktisere. Han døde året efter i 1959.

Principperne i Gerson terapien var forud for sin tid og behandlingerne fortsatte i Mexico under ledelse af hans datter Charlotte Gerson. The Gerson Institute modtager patienter fra hele verden og tilbyder mange supplerende behandlingsformer.

Kilder:
http://www.mayday-info.dk/undertrykkelse-af-alternative-cancerkure.shtml

Leave a Reply