10 nye AdWords muligheder

Flere end 250 mennesker var samlet til Google Engage seminar for bureauer, for at lytte til insights om Google Adwords og Google Analytics. Jeg havde sat mig på første række i salen for rigtigt at kunne opleve taleren, der var fløjet fra USA ind til dagens anledning.

Det var nemt at mærke at han var en rutineret taler, og at han kom fra den virkelige verden. Han bruger Adwords hver dag til at skabe værdi for sine kunder. Her kommer de 10 bedste tips og nyheder, som jeg tog med mig hjem – krydret med eksempler på, hvordan rejsebureauer kan udnytte disse muligheder.

 1. Målret dine adwords mod byer
  Adwords har fået ny teknologi, der er meget mere præcis til at lave geografisk lokation med.  Brug denne funktion til at målrette din klik pris mod byer, hvor du ved du har en god hitrate på dine kunder. Det er nemt at lave en omsætningsstatistik fordelt på postnumre og sammenholde det med antal indbyggere. Med de to tal kan du estimere din kundes densitet i et postnummer, og bruge det til at differentiere dine bud. Du kan også bruge funktionen til at ekskluderer områder, eks. Jylland, hvis der kun er afgange fra Sjælland.
 2. Dynamisk location extention til adwords reklamer
  Denne funktion indsætter automatisk brugerens lokation i teksten, og du kan også bruge den til at genere dynamiske URL, så brugerne lander på en speciel side alt efter deres placering.
  Denne funktion er mest til ”local” søgninger, men det er der også en stor del af søgningerne der er på.
 3. Flere kampagner kan dele et budget
  Hvis du bestemmer dig for kun at bruge XX kr på en kampagne, kan du nu oprette et budget, som kampagnerne deler. Det er meget praktisk, hvis en kampagne hurtigt rammer et loft og en anden stadig har et rådigt budget – så har du mistet potentielle kunder, og i høj sæsonen er der ingen der er interesseret i det.
 4. Frekvensstyring på display Ads
  En display ads styres af en cookie, der gælder i 30 dage. Hvis en kunde først aktiverer et remarketing banner, så kan de blive meget forfulgt. De ser det samme banner overalt på nettet. Med frekvens styring, kan du sikre at kunden ikke ser den samme banner mere end 7 gange. Herefter kan du skifte det til et andet banner med et andet budskab.
 5. Remarketing på Analytics events, mål, segmenter og profiler
  I stedet for at det er en Url, der aktiverer en remarketing kampagne, kan det nu laves meget mere intelligent. F. eks. kan du lave remarketing kampagner for dem, der kun har besøgt hjemmesiden en gang, og en anden kampagne kan køre mod dem, der har besøgt hjemmesiden flere gange. De er forskellige steder i deres købeproces, og de skal påvirkes med forskellige budskaber. Ligeledes kan der laves events på hvilke funktioner, der er anvendt på hjemmesiden. Hvis en søgefunktionen er anvendt, så kan der laves et event på de valg, som brugerne foretog på hjemmesiden og der kan laves en kampagne der matcher op mod det. F.eks. en bruger der søger på rejser til Egypten, vil møde relevante reklamebudskaber for den søgning ude på nettet.
 6. Simular audience
  Denne funktion tager igen udgangspunkt i dine Analytics events, segmenter, profiler og mål. Her kunne det være interessant, at lave et segment for dem der bookede på din hjemmeside. De må sige at være i markedet for dit produkt, og med udgangspunkt i hvilke andre hjemmesider de også har besøgt, så kan Google identificere andre brugere med lignende profiler, der har brugt meget til på at besøge rejsesites. Det er et værdifuldt publikum at nå ud til, da det er meget sandsynligt, at de vil book en rejse inden for nogle dage. Derfor skal budskaber og klikpriser justeres efter dette.
 7. Målretning på alder og køn
  Google har via forskellige datakilder fået adgang til oplysninger om alder og køn, og dette kan bruges til at målrette budskaber og klikpriser på den primære beslutningstager. Mange gange er det kvinden, så her vil mange have fordel af at differentiere klikpris mellem kvinder og mænd. Vær dog opmærksom på, at det ofte er manden, der får opgaven af booke rejsen, så indret hjemmesiden, så det er nemt at dele indholdet via facebook beskeder, og track på det.
 8. Markedsføring i APPs på mobiltelefoner.
  Google har netop lanceret muligheden for at annoncerer i APPs. Dog kun på android i øjeblikket. Via en kategori inddeling, kan markedsføring målrettet de APPs som målgruppen bruger. F. eks. vil det være meget relevant med markedsføring på APPs med vejret.
 9. Eksperimenter i Google Analytics
  Google Website Optimicer nedlægges, men i stedet bliver der en lignende funktionalitet gældende i Analytics. I jagten på bedre ROI på dit AdWords budget skal du også kigge på din egen side. Særligt de sider, der modtager stor AdWords trafik. Forskellen på om det er 1% eller 1,1% af din AdWords trafik der konverterer til salg, synes måske at det er umagen værk. Men med løbende test og optimering på dine landingsider, så kan det ende op med en forbedring på måske 30-40%. Og 30 – 40 % forbedring over et år kan blive til rigtig mange penge.
 10. Hele købeprocessen kan målrettes online
  Typisk har online fokus været på det sidste trin i beslutningsprocessen. Der er meget direkte sammenhæng mellem annoncekroner der er brugt og konverteringer på hjemmesiden. Det har været de traditionelle offline mediers opgave, at bearbejde brugerne i de tidligere faser af købsprocessen. Det er faser som opmærksomhed og interesseskabelse. Nu indsamler Google data om de besøgene på din hjemmeside, så der bliver det meget nemt at ramme højt kvalificerede potentielle kunder med display markedsføring – men de er ikke i købe fasen endnu. Her skal du ramme med budskaber, der vækker interessen og skaber drømmen om en god rejse, så når de går i undersøgelsesfasen og beslutningsfasen, så er præferencerne for din virksomhed allerede etableret.

Ved at sætte disse muligheder i spil, kan du ramme din målgruppe meget bedre med de rigtige budskaber på det rigtige tidspunkt og i relation til deres sidste interaktion på hjemmesiden. Det giver dig unikke muligheder for at optimerer på din klik pris, budskaber og forøge din ROI på dit AdWords budget.

Ring til mig hvis du gerne vil have din AdWords kampagne optimeret.

Leave a Reply