CMS indkøbsguide

Jeg møder flere og flere, der har hørt om gratis systemer til administration af hjemmesider. De er ofte meget forblændet af, at det er gratis. Det er også fantastik, når vi i mange år har været vant til, at CMS systemer koster både i anskaffelse, hosting og opdatering.

Overvejelserne omkring et open-scource projektet er lige til – det er jo gratis. Erfaringerne bagefter er ofte noget anderledes. Gratis er ikke GRATIS!

Open-Source CMS til Hjemmesider?

Kort fortalt er Open Source en betegnelse for software, der er tilgængelig under en anden type licens, end når det gælder kommercielt software. Udviklingen af Open Source software sker oftest gennem et løst fællesskab af udviklere, der arbejder på nye funktioner og versioner. Til hjemmesider er de mest populære Open Source CMS’er: Joomla, Typo3 og WordPress. Til kontoret kender du måske Open Office

Uanset hvilket CMS System du vælger til hjemmesiden, så kræver det den samme proces, for at det bliver en succes:

  • Tilpasning til virksomheds behov
  • Implementering
  • Administration og support
  • Opgraderinger
  • Videreudvikling for at understøtte nyt design og nye funktioner

Overvejelser ved indkøb af CMS

Det er særdeles vigtigt at vælge det rigtige CMS, men det er endnu vigtigere at vælge den rigtige leverandør og samarbejdspartnere, så implementering, tilpasning, videreudvikling, support og service kommer på plads fra starten.

Et succesfuld webprojekt afhænger af god implementering og løbende support, administration og videreudvikling.

Løbende support er også et meget vigtigt punkt. Ved valg af en billig CMS-løsninger, kan de løbende udgifter i forbindelse med support af systemet blive uoverskuelige.

Disse elementer bør være en prioritet, men typisk bliver support, den daglige administration og videreudvikling overset i indkøbsfasen i et webprojektet. Disse skal naturligvis regnes med i den samlede økonomi for et webprojekt.

Netop på den daglige administration af hjemmesiden oplever vi ofte, at Open Source systemerne kan være meget komplekse og dermed give administrative problemer i driftsfasen.

Indkøbsguide til CMS

Derfor har jeg skrevet en indkøbsguide til indkøb til CMS, så du kommer rigtig fra start og får endnu bedre mulighed til at vælge det rigtiges system for dig – både i indkøb og i drift….

[button link=”http://www.vestjyskmarketing.dk/produkter/cms+hjemmesider/indk%C3%B8bsguide+til+cms/?s=280″]Læs indkøbsguiden til CMS her[/button]

Leave a Reply