Martin Thorborg om sociale medier

Martin Thorborgs bud på udviklingen i sociale medier ved et E-handelsseminar i Herning.

Vi har nok efterhånden alle hørt om ”Sociale Medier” i TV, aviser, fra venner og kollegaer – og på Internettet. Den store revolutionen er i fuld gang på Internettet, og det går hurtigt!

I november 2008 registrerede Facebook, at Danmark var det næststørste land målt på antal brugere af Facebook pr. indbygger. To måneder senere havde Danmark overhalet Canada . Antallet af danske brugere steg med 268 % alene i 2008.

Martin Thorborg om sociale medier

Fredag den 13. marts gav Jubii-stifteren, Martin Thorborg, sit bud på udviklingen på Internettet ved et E-handelsseminar i Herning.

”Hvis man vil være med i kampen om kunderne, så er det nu, man skal have registreret sit virksomhedsnavn i de sociale medier”, så kontant var Martin Thorborgs udmelding. Baggrunden for hans udmelding var, at han selv havde mistet muligheden for at få iværksætterportalen, ”Amino”, i ét socialt medie, da en anden bruger havde taget navnet i brug.

Martin Thorborg sagde, at kommunikationen på Internettet i øjeblikket ændrer sig fra broadcasting til gruppekommunikation, hvor virksomhederne nu står i øjenhøjde med kunderne. Forbrugerne har også ændret adfærd på Internettet. Søgemaskiner og de sociale medier har givet forbrugerne væsentlig mere magt over for virksomhederne, og det har forbrugerne taget til sig.

Få kontrol over det der bliver skrevet om dig på sociale medier.

Får en forbruger først en dårlig oplevelse med en virksomhed, tager det under 10 minutter at oprette en blog på Internettet, hvor han kan poste et indlæg om oplevelsen. Det er endnu hurtigere at oprette en side på f.eks. Facebook, hvor forbrugeren kan udtrykke sin utilfredshed. ”Er det først blevet indekseret i Google, så er det næsten umuligt at få fjernet igen”, sagde Martin Thorborg.

I de sociale medier er det muligt for virksomheder at styre, hvad forbrugerne skriver. Bliver der f.eks. skrevet et negativt indlæg i virksomhedens fan-side på Facebook, kan sidens administrator slette indlægget.

Hvor mange sociale medier findes der?

Det er svært at sætte tal på, hvor mange sociale medier, der findes på Internettet, men Martin Thorborg kom med et bud på, at der cirka er 400 succesfulde sociale medier, men der dukker omkring 10 nye sociale medier op om dagen – nogle dør hurtigt igen, og måske bliver en af dem det nye Facebook eller Twitter.

De meste kendte sociale medier i Danmark er:

  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
  • Twitter (Kraftig vækst i øjeblikket) Google Insight


Go2Web20.net er et indeks over Web 2.0 sider og applikationer, der kan integrere de sociale medier på kryds og tværs.

Har du råd til at overse de sociale medier?

Med mere end 1,7 millioner danske Facebook-brugere er der ingen tvivl om, at virksomheder bør følge Martin Thorborgs råd, at få registreret sit virksomhedsnavn i facebook og prøve at gå i dialog med forbrugerne hvor de er. I Facebook er det også muligt at målrette markedsføringen endnu mere præcist end ved brug af Adwords. Brugerne registrerer sig nemlig med alder, køn, geografi, uddannelse, job, interesser og meget mere.

Virksomheder som allerede har oprettet firmasider på f.eks. Facebook tæller bla. H&M, Nike, Nutella og som eneste danske virksomhed med succes er LEGO.

5 minutter kan være en god investering

Hvis man søger på f. eks. Vestas, kommer der en gruppe op, som er oprettet af en Inder. Denne gruppe er måske i bedste mening, men Vestas har ingen indflydelse på, hvad der bliver skrevet på denne gruppe.

En anden udfordring som virksomhederne skal til at forholde sig til, er hvad medarbejderne skriver om deres arbejdsplads på de sociale medier. Journalister og andre researchere bruger de sociale medier til at skaffe sig information, og derfor kan en forkert udtalelse fra en medarbejder være med til at give et fejlagtigt billede af virksomheden.

Vi opfordrer til, at du bruger 5 minutter på at registre dig på de sociale medier, og vær opmærksom på, at møde dine kunder på de medier som de anvender.

Leave a Reply