Søgemaskineoptimering tips – lært på SEO Expo i New York

I starten af oktober måned pakkede jeg kufferterne og fløj til New York for at deltage i Seach Marketing Expo East 2010. Overraskelse var stor, da jeg første dag ankom til konferencen. Det var kæmpe stort! – stort messeområde med udstillere og 6 sale med seminarer omkring alt indenfor SEO. I messeområdet var der var 2 scener, hvor der dagen igennem kørte 10 minutternes indlæg fra udstillerne om alt fra Facebook annoncering til nyhedsbrevsmarkedsføring.

Konference om søgemaskineoptimering

Konferencens fokus var søgemaskineoptimering, og der var mulighed for at deltage i flere end 60 forskellige seminar, om alt fra linkbuilding til præsentation af nye SEO tools, i de 3 dage konferencen varede.

Jeg deltog i følgende seminar.

 1. Keyword Research & Copywriting for Search Success
 2. Inner View – Google’s Keyword Researchs Tool
 3. Maximizing YouTube Visibility With Organic SEO
 4. Search Engine Friendly Web Design
 5. Actionable Metrics & Diagnostics
 6. Twitter, SEO & Search
 7. Site Architecture for the Advanced SEO
 8. AOL.com – How SEO gets done
 9. Show Me The Links – How Linkbuilding Gets Gone
 10. Link Building Clinic

”Basic never gets old”

På et at seminarerne fik jeg et kig over skulderne hos kollegaerne ”over-there”, om hvordan de laver SEO. Og de går rigtig meget op i basic. Alle der arbejder på websitet skal forstå basic SEO. Og en stor del af en SEO eksperts tid går med at uddanne andre i organisationen og deltagelse i planlægningen af online aktiviteter samt udvikling på sitet.

Fundamentet skal være i orden. Det handler om udvælgelse af de rigtige søgeord og optimering af websitet til disse søgeord. Dette kan de fleste uddannes i på et par timer, og denne forståelse for SEO skal alle der arbejder med websitet besidde. Det nytter ikke at en marketingchef insisterer på at det hedder ”Her og nu rejser”, når kunderne søger på ”afbudsrejser”. Vil man have salget, så skal man være der, hvor kunderne er.

Brug 30 minutter om ugen på SEO

Der er mange rigtig gode værktøjer til SEO, men den faldgruppe som mange falder i er, at de ikke får arbejdet prioriteret.  Googles gennemgang af deres Webmastertool var et super eksempel på, hvad udbyttet kan være med bare 30 minutteres SEO arbejde hver uge.

Dette tool fortæller dig hvilke søgeord du allerede ranker op, og ved at bruge lidt tid på internoptimering og linkbuilding, kan du hurtig flytte et søgeord højre op i Google, og jo højere den komme op jo flere besøgende får du på dette søgeord. Som Maile Ohye fra Google siger. Hvis du kun har 30 minutter til SEO og du virkelig skal producerer resultater, så skal du starte her. www.google.com/webmasters/tools

Hvordan store sites arbejder med SEO

Chefen for CNN’s SEO fik de fleste til at lytte intens efter, da han gennemgik sin case med relancering af deres website, hvor de reducerede loadtiden på deres hjemmesiden med 3 sekunder, og det have påvirket Googles indekseringshastighed af sitet med 400 % hurtigere indekseringer.

Han gav også et indblik i, hvordan store organisationer arbejder med SEO. Han havde teams siddende rundt i hele verden, der arbejdede med specifikke SEO discipliner. Nogle havde fokus på at hele tiden at overvåge om der pludselig kom nye søgeord – så skal de hurtig producerer indhold, der sigter på at skabe placeringer på disse søgeord. Her er Twitter et godt værktøj til at følge med i hvad der ”snakkes” om online.

Ligeledes havde han et team i Indien, der ikke lavede andet end at lave ”The bread and butter in SEO” – optimering af indhold og linkbuilding på CNNs størm af artikler. Selv om de fleste af deres skribenter er uddannet i at skrive til nettet og tænke på SEO – så er der alligevel artikler som kræver ekstra arbejde, for at få de placeringer, som er vigtige for CNN – specielt omkring præsidentvalget.

Der findes ikke dårligt SEO

Selvfølgelig findes der dårligt SEO, men det er en helt anden snak – jeg kom bare til at tænke på det berømte citat fra Simon Spies ”Dårlig omtale er bedre end ingen omtale…” og her er en case på dette:

Jeg har en god veninde der arbejder hos en urmager. De var så ”uheldige” at være udsat for et røveri, hvor røverne særligt gik efter Omega og Rolex ure. Dette blev der selvfølgelig skrevet og talt en del om i medierne, og dette bevirkede, at de i perioden herefter solgte Omega og Rolex som aldrig før. Røveriet havde fået budskabet ud, at denne urmager er en af de få, der har disse ure i sortiment.

Sådan en mulighed kunne også bruges til en ordentlig omgang SEO, som en case gik på ved konferencen. Her var det bare en retssag, som de udnyttede på det groveste til at udgive pressemeddelelser. De oplevede, at mange journalister kun lavede mindre redigering af indhold og ofte lod linkene blive til uddybende indhold og fotos på deres site. Således udnyttede de situationen til at publicere linkbaits (Indhold der er skrevet med det formål, at få andre til at linke til det) og udnytte pressens interessen om retssagen til at udsende pressemeddelelser.

Hvad fik jeg så ud af konferencen?

Konferencen bød på case efter case på hvordan virksomheder med succes på nettet arbejder med SEO og særligt hvordan SEO har udviklet sig til at spille en central rolle i organisationerne. Her koordineres website aktiviteterne med en SEO ekspert. Indholdet på hjemmesiden, social-media aktiviteter og online markedsføring påvirker hinanden og optimeringen af disse synergier er ofte en viden som en SEO ekspert besidder.

Det er netop denne optimering af synergier, som der for alvor var fokus på. SEO handler ikke længere om at skabe placeringer i søgemaskinerne – det handler om at skabe værdi på websitet!

SEO er en koordineret indsats gennem alle online kanaler og en skarp optimering af værdiskabelsen på websitet. Eks. Salg, leadgenerering, bestilling af kataloger, tilmelding til nyhedsbreve, eller bare at de søgende læser vigtigt indhold – Det er helt op til dig, at definere hvad der skaber værdi på dit website, og så er det ellers i gang med SEO.

3 thoughts on “Søgemaskineoptimering tips – lært på SEO Expo i New York”

 1. Det er en fornøjelse at få NY viden ind i Vestjysk Marketing. NY viden skal i denne her forbindelse oversættes New York viden om det allernyeste indenfor søgemaskineoptimeringen og online markedsføringen. Det er med til at styrke os så vi i endnu højere grad kan rådgive vores virksomheder omkring seo mv. Tak for tips og tricks – dem vil jeg “skynde” mig og videre gi’ til vores kunder :)…

 2. Det er trygt at vide, at Vestjysk Marketing har een af de ypperste eksperter indenfor SEO siddende på kontoret i Ringkøbing – og ikke mindst, at Brian hele tiden er indstillet på at blive endnu dygtigere og følge med i alt, hvad der rører sig inden for SEO. Naturligvis til gavn for bureauets mange SEO-kunder. Det fortæller i høj grad også om det ambitionsniveau, som Vestjysk Marketing har.

 3. Hej Preben og Boy
  Tak for kommentar.- Jeg har efterhånden også så travlt, at jeg ikke kan nå alle de SEO opgaver der kommer ind. Jeg har derfor ansat en ny medarbejder fra på mandag, som kun skal hjælpe mig med SEO opgaver. – Jeg tror at du kender ham, han har siddet ude i BIRK.

Leave a Reply