Google opdateringer og tabte placeringer

Allerede ved SMX i New York i 2011 blev der talt meget om Googles opdateringer af deres algoritme og deres forsøg på at luse ud blandt de hjemmesider der forsøger at manipulerer sig til bedre placeringer end Google mener de har krav på. Siden er det blevet til adskillige Panda opdateringer og senest er der kommet en Pinguin opdatering. Alt i alt er ca. 20% Googles index berørt af disse opdateringer, så der er sket Google opdateringer det sidste år, der ikke går ubemærket hen.

Jeg oplever også, at hjemmesider der aktivet har brugt SEO teknikker til at forbedre deres placeringer taber nogle af deres placeringer igen. Dette er selvfølgelig til stor frustration. Men brugerne på Google oplever nærmere bedre kvalitet i topplaceringerne. Det er netop det, som Google vil med disse opdateringer, men også vejen til at genvinde topplaceringer i Google – Lav Kvalitetsindhold! Så kort kan det siges.

Erfaringer med Google Panda opdatering

Det første og det store emne, som blev taget op ved konference for søgemaskineoptimering og søgemaskinemarkedsføring – SMX New York var Google Panda update. Mange af de cases der blev vist på konferencen viste, at trafikken faldt med 40 – 60 % på de organiske søgninger. – Og det er nok til, at de fleste e-businessmanagers vil gå i panik.

Googles Panda opdatering handler om forbedring af brugerens oplevelse af søgemaskinen. Mange hjemmesider var blevet for gode til at manipulerer sig bedre resultater, og det vil Google med denne opdatering rydde op i. Husk at Googles formål og eksistensberigtigelse er, at brugerne finder den hjemmeside, der bedst passer til deres søgning. Oplever brugerne ikke det, så åbner det markedet for konkurrenterne, og det er Google ikke villig til at risikere.

Denne opdatering, som Google har valgt at kalde “Panda Update” er den største opdatering i Google algoritmen siden de opfandt PageRank. Det var flere på SMX2011 enige om, men ingen af Google medarbejder ville dog udtale sig om det. De ville meget hellere tale om Google +1.

Google Panda Update gennemskuer SEO teknikker

Før denne opdatering i Google algoritme havde SEO arbejdet fokus på opbygning af mange sider på hjemmesiden, som hver passede til en søgning på Google.  “Aldrig før i verdenshistorien er der blevet lave så meget indhold af så dårlig kvalitet – ikke underligt at Google reagerer på det”, så kontant blev det meldt ud ved SMX2011.

Google har dog med denne opdatering meldt klar ud, at de går mere efter kvalitet til topplaceringer i deres index. Målet er altså at højne oplevelsen på de sider brugerne lander på. Har siden en høj bounce-rate (bruger ser kun denne sider og trykker på tilbageknappen), så har du måske et problem med Panda opdateringen…

“Med Googles Panda opdatering er der introducerede en ny faktor i Google algoritme – og en platform for nye opdateringer til at fremhæve kvalitets indhold i søgeresultaterne”, var der bred enighed om ved SMX 2011

Der blev også snakket en del om hvad man så kan gøre, dels for at sikre sig mod Panda opdateringen, og for at genvinde det, som man måske tabte da man blev ramt at panda opdateringen.  Læs mere om Panda sikker SEO arbejde her.

2 thoughts on “Google opdateringer og tabte placeringer”

  1. Sætter man stor vægt på seo er krafterne fortabte! Branding, god markedsføring, tilfredstillende sociale evner og lidt markedsanalyse kommer man langt med:-)

Leave a Reply