SMX 2011 – Google+ og Google +1

Den store nyhed ved dette års konference for søgemaskineoptimering og søgemaskinemarkedsføring ved SMX2011 i New York var Google+ og Google +1 knappen.

Google + er Googles seneste satsning, trods flere tidligere fejlslagene forsøg, for at komme ind på den sociale mediescene. Men denne gang er det noget helt andet. Denne gang er den sociale oplevelse flyttet helt ind i Google kerneydelse – søgninger på nettet. Det er derfor ikke et nyt socialt medie, men nærmere at Google er blevet meget mere end en søgemaskine.

Inden jeg tog til New York, var der en nyhed fremme om, at 34 % af dem der booker rejser online, vælger rejsemål ud fra anbefalinger fra personer, som de kun kender online og 54 % vælger rejsemål ved at støtte sig til feriebilleder, som venner har lagt ud på nettet.
Kilde: http://www.standby.dk/news/25969

Denne tendens er ikke til at overse, heller ikke hvis man hedder Google. Det er ikke kun valget af rejsemål, hvor venners anbefalinger spiller ind i vores måde at vælge og prioritere på. Undersøgelser viser også, at det vi får anbefalet af vores venner, er det, som vi har mest tillid til og det er baggrunden for, at Google syntes, at brugernes relationer og anbefalinger er meget interessante.

Denne artikel er skrevet ud fra seminarerne:

Up close with Google+ and Google+1.
Speaker: Christian Oestlien, Lead Product Manager, Google

What every Paid Searchs Marketer Needs to Know about Google +1.
Speaker: Mathew Guiver, Paid Searchs Manager, e-storm international

Hvad er Google +1


Se Google Præsentations video af Google+1

Ved første øjekast er det en ”like knap” til søgeresultater. Det er nok mere præcist at beskrive det som en integreret social oplevelse, når du laver søgninger på Google.

Google vil til at kigge på relationer mellem mennesker, når placeringerne i Google indekset bliver udregnet og derfor er det meget interessant at følge med i. Det bliver en faktor, der virkelig kommer til at forandre SEO landskabet, for nu bliver søgningerne på Google meget mere personlige. På sigt kommer venner til at påvirke hinandens søgeresultater ved at ”+1” på sider, som de vil anbefale til andre.

Google sider til virksomheder

Prøv at forestille dig at du laver en søgning efter ”rejser” og i søgeresultatet kommer alle de kendt rejsedestinationer frem, men nu kan du også se, hvor mange anbefalinger disse steder har fået af andre brugere og du kan også se, hvem af dine venner der har anbefalet de enkelte destinationer.

Mennesker er som flokdyr og vi er meget tilbøjelig til at lægge vægt på andres anbefalinger og dette vil få flere til at klikke ind på de resultater, der har fået mange anmeldelser.

Særligt de venner som også bruger Google+. Her kan du se, at de personligt anbefaler denne side og deres billede kommer under resultatet i Google.

Googel +1 vil blive en parameter, der virkelig kan flytte CTR (Klikraten på resultatet i Google).

Hvor vigtig er Google+1

En af de væsentligste påstande ved SMX 2011 var, “at topplaceringerne på Google i højre grad vil være bestemt af, hvor mange anbefalinger en side har fået end både PageRank og indgående links”. Dette er en påstand, som virkelig vender op og ned på, hvordan man skal prioritere sit SEO arbejde og hvad man skal fokusere på for at stå stærkt i fremtiden.

Læs mere om Google+ sider til virksomheder

Hvad betyder Google+1 for Adwords

Dine +1 vises også på dine adwordskampagner. Dette betyder, at du kan forvente høje CTR (raten der klikker på adwords annoncen) og dette vil betyde en del for din adwordsøkonomi. Placering bliver ikke alene bestemt ud fra auktionsprincippet, men tager også CTR i betragtning. Og med en høj CTR så kan det ende med at få en lavere klik-pris samt flere kliks. Det vil derfor være interessant for mange at teste, om Google+1 kan være med til at gøre deres CPA mindre (prisen pr. køb på hjemmesiden)

Hvad skal du gøre med Google+ og Google+1 knappen?

Jeg synes, at dette er en meget spændende udvikling hos Google og for Sociale Medier. Jeg tror ikke, at brugerne migrerer fra Facebook over til Google+, men interessen for Google+ har vist sig at være betydelig. Det er nok nærmere medier som Linkedin og Twitter, der vil føle konkurrencen fra Google+ og måske allerede inden for et år bliver de overhalet.

Google+ har tænkt den sociale oplevelse meget længere, end den var på Facebook. (August 2011) Facebook er allerede på banen med en strøm af opdateringer for at matche Google+. Spørgsmålet er bare, om brugerne kan følge med til alle de opdateringer.

Brugerne på Google+ er i første omgang mere professionelle brugere end dem på Facebook og de er en vigtig brik i at flytte andre brugere med sig over på Google+.

Min anbefaling er derfor at komme i gang! Gøre sig nogle erfaringer og om ikke andet så er tjenesten jo gratis, så det er kun din egen tid du investerer… Google + er et nyt medie og du kan her starte på en frisk og drage nytte af alle de erfaringer du fik på Facebook.

Leave a Reply