Brevet til en spiseforstyrelse

Et billede på hvordan din spiseforstyrrelse virker

Din spiseforstyrrelse er som en stor, sort demon, der trækker en lille pige rund i lænker. Den styrer dit liv – du er en slave af dæmonen, der suger al livsglæden ud af dig, og sænker mørke tanker ned over dit sind og forgifter dit væsen.

Tilbage er et udpindt væsen i en krop, der er lige ved at dø af sult. Sindet er så ødelagt, at du hverdag er lige ved at give op – og endelig finde stilhed for alle de frygtelige tanker, der hver dag trænger sig på.

Du har en fantastisk viljestyrke

En af de egenskaber jeg beundrer mest hos dig, er din viljestyrke. Du får tingene gjort, og du kan motiverer dig selv til at yde en stor indsats, og udrette de mest fantastiske ting. Men du kan også med din viljestyrke nægte dig tilstrækkelig med føde, og sulte dig selv ihjel.

Det handler om, at lære dig at føle

Et sted på vejen har du mistet forbindelsen til dine følelser, eller at du har lært helt ignorere dem. Du skal give dig selv lov til at lytte til dine følelser. Når du er sulten – Når du har brug for omsorg og trøst i stedet for kontrol, og når du har brug for bekræftelse på, hvilken fantastisk person du er.

Dit liv i lænker

I billedet bliver du trukket rund i lænker af dæmonen. Lænkerne er den kontrol, som som demonen har over dig. Jeg håber, at du vil kunne finde styrken til at smide lænkerne og nægte demonen at  trække dig rundt.

Gør dig fri

Lænkerne tager du på dig i det øjeblik du går på vægten. Fra dette øjeblik bestemmer vægten hvordan du skal leve dagen. Hvilke tanker der skal køre i hoved på dig, og hvordan du skal møde andre mennesker. Lad være med at give demonen kontrollen over dit liv.

Ingen vej tilbage

Smader vægten, smid den ud, og råb af hele dit hjerte, at du nægter at gå med disse lænker igen. At du vil genfinde forbindelsen til dit eget hjerte, og at du vil åbne dine øje og se verden igen. Der er så mange mennesker herude, der værdsætter dig og længes efter af få dig tilbage.

Med hjertet

Du skal føle! Ikke bruge din viljestyrke til at kontrollerer dine følelser. Dine følser vil fortælle dig hvad du kan spise og hvornår du kan spise. Dine følelser vil fortælle dig hvornår du ser perfekt ud. Du har slet ikke brug for den kontrol. Dette gør dig kun til en slave af demonen.

Med de rigtige spørgsmål åbner du sindet

Hvornår tager du DÆMONENS lænker på og gør dig selv til slave…

  • Hvilke ”rutiner” skal du igennem, for at du kan være tilfreds med dig selv?
  • Hvilke regler skal du følge, for at du kan være glad inden i?
  • Hvor mange lænker tager du på dig idag?

Men har DU brug for dæmonen….

  • Hvad vil der ske, hvis du fra idag af ikke behøvede at gå på vægten mere?
  • Hvad vil der ske, hvis du fra idag af ikke behøvede at bekymre dig om hvad du vejer?
  • Hvad vil der ske, hvis du fra idag kunne spise når du er sulten?
  • Hvad vil der ske, hvis du ikke behøvede at træne mere en 1 time 5 gange om uge for at være tilfreds med dig selv.

Pointe: Det er ligegyldig hvad du vejer og hver meget du træner. Du skal lære at lytte til DINE følelser og reagerer på dem. Spise når du er sulten – og spis det, som du har lyst til.

Manifesterer din beslutning

Gå hjem og tag vægten frem. Smader den med alt dit raseri og frustration, som den har bragt i dit livet. Sværv, at du nægter at tage disse lænker på dig igen, og at du ikke vil lade en demon styre dit liv.

Skab et så stort og stærk billede i dit sind, så du aldrig glemmer denne dag. Dagen du tog kampen op, smed lænkerne og kæmpede for din frihed og dit liv….

Leave a Reply