Du har brug for coaching, til at ændre din tankegang!

Du har det som mange andre, hvis du skal vende dig til tanken om at bruge en coach. Specielt hvis det er i privatlivet, for i erhvervslivet, har man brugt coaching i magne år med stor succes.

De har hjulpet lederer til at udvikle deres lederstil, overvinde modstand og hjulpet dem til at realiserer deres visioner for virksomheden. Men hvordan kunne de det? Det er jo ikke coachens fortjenste, at virksomheden klarer sig flot. Det er lederens fortjenste.

Lederen benytter coashen til at trækken ham op i hilikopeteren for at se virksomheden i et andet perspektivt (=anskue med en anden tankegang). De løsninger, visioner og mange andre forhold er for lederen begrænset af lederens tankegang. Ligeledes er problemer. Du kender måske personer der opfører sig lidt som en ”hammer”, og for dem er alle problemer et ”søm”. Det er den samme strategi, de bruger til at løse alle typer at problemer.

Men vigtigst af alt: Dine begrænsninger. En leder kan ikke præsterer stører resultater end hans egne begrænsninger tillader. Derfor er det værd at tage et godt kig på personlige begrænsinger. Mange af den virker ubevidst, og det kræver en trænet coash og spørgeteknik, at lytte sig frem til begrænsende tankegang. En begrænset tankegang, der opløses, kan betyde en verden til forskel. – Ligesom manden, der ændre sin tankegang til at gå rundt om bjerget, i stedet for over bjerget. Problemer og farer bliver således væsentligt reduceret og rejsen frem til målet, kan gennemføres meget hurtigere.

Ændring af tangegang er coashens opgave.

95% af vores tanker, er mange til vores tanker dagen igår. Sidder vi fast i et problem, så vil vores tankker også være kørt fast. – Og uden af finde en løsning, så vil vores fokus flytte sig fra at finde en løsning til alle de gener, som problemet giver anledning til.

Vi kan ikke løse problemet med den samme tankegang, som skabte problemet. Det gælder både i erhvervslivet og i privatlivet.

Som coash har man værktøjskassen fuld af værktøjer til at ændre tankegang. Ingen løsninger på problmer, de kommer allesammen fra dig. Nogle gang skal der blot lidt coashing til, for at frigive dit poteantiale og finde dine skjulte ressourcer.

Leave a Reply