Bestemmer min skæbne min lykke?

Newton lærte os, at for enhver aktion, er der en lige så stor re-aktion. Denne universelle lov gælder også i den spirituelle verden. Alt hvad vi føler i dag er konsekvensen af en aktion tidligere i vores liv.

Det er ikke sikkert, at vi umiddelbart kan se det, da vores oplevelse af virkeligheden er begrænset til vores 5 sanser. Derfor har vi opfundet begreber som uheld, tilfældigheder, held og chancer.

Årsag og effekt giver os et fantastik redskab, men også et enormt ansvar, for vores liv. Vi kan sætte forskellige begivenheder i bevægelse, som vil give os belønninger senere i livet, men oplever vi, at vi i perioder er ulykkelige, så er vi selv ansvarlige for det. Vi oplever nu reaktionen fra fortidens begivenheder.

Dette giver illusionen af, at vi lever efter en skæbne, som er bestemt for os.  Virkeligheden er, at enhver smerte, som vi oplever her i livet, har vi selv påkaldt os. Når nogle mennesker syntes, at få serveret alt på et fad her i livet, mens andre slås med den ene ulykke efter den anden. Så er det nærmere, at disse mennesker har en vane med at træffe gode eller dårlige beslutninger.

Leave a Reply