Livet kredsløb binder os alle sammen

Vores kroppe at ca. 2/3 vand. Vand er dækker 75 % af jordens overflade og hverdag mister vi ca. 2,5 l vand som bliver erstattet gennem vores kost. Dette danner et kredsløb, hvor vandet i vores krop langsom skiftes ud med nyt vand med en hastighed på ca. 2,5 liter om dagen. Og langsomt bliver vores krop fornyet. Vores hud skiftes på ca. 3o dage og i løbet af ca. 7 år er selv vores knoglemargen blevet udskiftet.

En sjov tanke er, at når man møder gamle venner med 5 -10 års mellemrum, så kommer de med helt nye kroppe. Det uheldige er dog, at alle de industrifremstillede stoffer som vi udsættes for gennem eks. rygning ikke kan udskilles af kroppen igen ligesom naturligt føde kan. Stofferne ophober sig i kroppen og laver skader på de indre organer. Det uheldige er, at når vi først har skadet et organ eks. lever eller lunger, så mister den sin evne til at forny sig selv. Resten af livet, må vi leve med nedsat funktion i disse organer.

I den forbindelse giver det ikke meget mening af identificerer sig med sin krop. Den er i en evig udveksling med livets kredsløb. Det eneste der er varigt i kroppen er information om, hvordan din krop skal indgå i kredsløbet. DNA’et kopieres ved alle celledelinger og den information er med dig fra du bliver født til du dør. Du har derfor ikke noget varigt fysisk, som du kan identificerer dig med.

Din krop eksisterer kun i dette øjeblik, næste øjeblik eksisterer din krop kun i kraft af nye atomer. Dette leder igen til en sjov tanke, at de atomer du får ind i kroppen med føden bliver i morgen en del af din bevidsthed og kan huske hele mit liv, føle sorg, glæde og kærlighed. Senere kan de samme atomer indgå i et andet menneske, i et træ eller i et andet dyr. På den måde binder livets kredsløb os alle sammen.

Vi er alle en!

Leave a Reply