Tør du tro på verden, som du ser den?

Vores 5 sanser leder os til at tro, at verden kun består at det, som vi kan opleve med de 5 saner. Der var engang, at vi troede at jorden var flad. Så lærte vi at se ud i rummet, og i dette perspektiv lærte vi, at jorden var rund, at jorden ikke var centrum for universitet, at vi nærmere var et sandkorn på universets store kosmos.

Vi opdagende elektricitet, infrarødtlys og radiobølger. Vi har med vores intellekt konstrueret apparater, der kunne transformerer denne del af virkeligheden ind i det felt, som kan opleves med vores 5 sanser.

I dag er videnskaben ved at nå til en ny forståelse af virkeligheden. Virkeligheden er et stort tomt rum at potentiale. Når videnskaben studerer atomet fremstår det mest som tomt rum. Kun en lille del af atomet er fysik materiale. Undersøger vi dette materiale under stressfulde omstændigheder, så opdager vi, at vi ikke kan være sikker på, at det eksisterer. Materialet hopper ind og ud af eksistens i vores verden.

Dette leder os til at tror, at verden er meget større og meget mere forunderlig end vi nogen sinde kunne forestille os. Nogen videnskabsmænd postulerer endda, at universet ikke kun består af de 3 dimensioner som vi oplever, men af 9 eller måske endnu flere dimensioner.

Kabbalah lærer mig, at virkeligheden som vi oplever den, kan op deles i 2 verdner. En som kan opleves med vores 5 fysiske sanser, og en spirituel verden, som ikke kan opleves gennem vores fysiske sanser.

Alt i den fysiske verden er en manifestation af den spirituelle verden. – Og det er ofte i den spirituelle verden, at den skjulte årsag og grund skal søges til enhver begivenhed.

Vi oplever vores fysiske virkelighed som et kaos uden nogen form for forudsigelighed og uden for vores kontrol. Derfor er vi utrygge, frygtsomme, og vi opfører os som skræmte dyr, der reagerer på instinkter. Vi er bare udstyres med en intelligens, der gør os i stand til at udtænke frygtelige planer og foranstaltninger, for at undertrykke denne frygt. Vi har udkæmpet krige, slået vores naboer og de anderledes ihjel – alt sammen i vores frygt og angst.

Ligesom en meteorolog, der ikke kan forudsige vejret, fordi han kun er bekendt med en lille håndfuld af de faktorer, det har indflydelse på vejret i næste måned.  Det samme gør sig gældende i vores liv.  Vi kun kender 1 % af de faktorer, der er udtrykt i årsag og effekt. Vi forbliver fanger i denne fysiske virkelighed, når vi lader os styre af frygt, angst og alle andre mørke følelser.

Lykken skal søges i den spirituelle virkelighed, som er langt mere ægte og autentisk. Denne spirituelle verden kan vi kalde 99% verden. Denne verden er modsætningen til 1 % verden, der er fysisk og kan opleves gennem vores 5 sanser. I 99% verden er der orden, harmoni og sammenhænget mellem årsag og effekt er tydeligt.

Dette billede på verden er ligesom at betragte overfladen på havet og tro, at dette er alt, hvad havet har at byde på.  Under overfalden, er der en helt ny verden. Denne verden var meget mere intens. Farverne meget kraftigere og der er liv over alt.

Virkeligheden er skjult bag det slør, der er vores 5 sanser.  Mennesket mangler at udvikle en ekstra sans for at leve vores liv fuldt ud, i overensstemmelse med den spirituelle verden. Denne sans er vores spiritualitet. Vores intuition – den indre stemme – den 6. Sans.

Leave a Reply