Webshops skal se professionelle ud

Onlinehandlen er i konstant bevægelse, og en meget vigtig faktor at holde fokus på. Forbrugermønstret bevæger sig – og nye trends ses her i Danmark. Vi har i denne artikel set på de nye tendenser, som Dansk E-handelsanalyse bekræfter i deres seneste rapport, at forbrugerne i større grad lægger vægt på kendskab og professionalisme, når de skal handle i en netbutik første gang.

En af de vigtigste faktorer ved valg af netbutik er, at firmaets hjemmeside ser professionel ud. Analysen viser at 20 % af de e-handlende lægger mest vægt på dette mod kun 5 % i 4. kvartal 2008.

Et andet vigtigt element er kendskabet til firmaet. Her svarede 19 % af de e-handlende at dette var vigtigt, mod 18 % i 2008.

Analysen bekræfter også, at det er en fordel at være kendt uden for Internettet. 8 % af de e-handlende nævner dette som et plus, mod kun 4 % i 4. kvartal 2008.

Dette bekræfter således, at netbutikkerne i højere grad skal have fokus på den visuelle del af deres forretning, samt at de får øget deres kendskabsgrad både på og uden for Internettet.

I Vestjysk Marketing kan vi også se, at udenlandske netbutikker begynder at etablere sig i Danmark, og dette er en væsentlig trussel mod danske netbutikker. Udenlandske netbutikker er topprofessionelle og bruger utrolig mange ressourcer på webdesign og markedsføring.

Dansk E-handelsanalyse bekræfter også med deres seneste rapport, at 4 % af de danske e-handlende lægger vægt på, at netbutikken er dansk.

Formlen til succesen er således ”Succes = kendskab * professionalisme”.

Leave a Reply