Udnyt underbevidsthedens visdom

Newton fortæller om, hvordan han i en drøm fik kimen til at grundlægge den moderne videnskab. Lignende beretninger kender vi fra Mozart, der hørte en hel symfoni i et splitsekund.Når vi kigger ind i os selv, så har vi måske også selv oplevet denne form for visdom.

Jeg oplever det, når jeg har lagt mig til at sove, men der er en uro i kroppen, som om et eller andet trænger sig på. Så lukker jeg øjnene og med mit fokus lader jeg kroppen afspænde. I denne tilstand begynder, der at komme billeder i mit sind.

Først kan jeg mærke det underlag som jeg sidder på i drømmen, derefter kan jeg se de ting, som er i min umiddel bare nærhed og til sidst får jeg en oplevelse af, at være fuldstændig tilstede i denne drøm.

Drømmen er ligeså sart som en sæbeboble. Forsøger jeg at skubbe den i en bestemt retning med min bevidsthed, så springer boblen, og drømmen er væk. Jeg skal ligesom med en sæbebobbel, kun iagttage den.

I disse ”drømme” (Jeg er stadig vågen, men på et meget afslappet niveau) spørger jeg, “Hvad er det jeg har sværtt ved at se i mit liv lige nu”. Svart kommer ofte i form af symboler, som jeg skal fortolke. Budskabet bliver ikke sagt til mig, men pludselig er det i min bevidsthed, ved at analyser på de symboler, som jeg får for mit indre blik.

Jeg oplever denne visdom ligesom at få en spand kold vand i hovedet. Svaret er så soleklart og så enkelt, af jeg ikke kan betvivle dens sandhed. Ofte irriterer jeg mig over, at jeg ikke selv kunne indse det uden denne øvelse, men set i bakspejlet, er det mit ego, der har forhindret det.  – Jeg har ikke villet indrømme, at jeg selv langt hen af vejen selv er skyld i de problemer, som jeg kæmper med.

Det er en gammel teknik som i forskellig form er blevet praktiseret i alle folkeslag og som i dag også praktiseres under meditation. Underbevidsheden er fuld af gode anvisninger og indsiget som kan tjene dig gennem livet. Du skal blot lære at lytte til dem.

Leave a Reply