100 tips til et lykkeligere liv

Den amerikanske forfatter og psykologi-professor, Sonja Lyubomirsky har gennem mange år studeret begrebet lykke, og det får hende til at smide den påstand på gaden. 50 procent af et menneskes lykkefølelse er medfødt – 10 procent afhænger af de ydre omstændigheder, mens de resterende 40 procent er noget, vi selv kan påvirke. Med andre ord: Vi kan påvirke os selv hen i retning af at blive mere lykkelig. Her er muligheden for at tage ansvar for din egen lykkefølelse med 100 tips til et lykkeligere liv.

  1. Finde ud af, hvad der gør dig glad
    Hvis du ikke er sikker på, hvad der virkelig gør dig glad, så eksperimenter med forskellige ting. Find ud af, hvad du nyder mest. Svarene kan overraske dig.
  2. Følg dine passioner
    Hvis du gør hvad du elsker at gøre, så vil du være yderst tilfreds med livet.
  3. Tag dig tid til at nyde livet
    I stedet for farende fra det ene til det andet, så gør hver ting langsomt, med mindfulness og lethed, og forsøge at være til stede i nuet. Og rigtig nyde, hvad det er du gør.
  4. Har et mål
    Prøv at vælge et mål, der virkelig betyder noget for dig og fokusere på det. Brug tid på at arbejde med at gennemføre det. Mål fører til lykke, hvis du gør fremskridt.
  5. Hold et positivt fokus
    Når der sker noget slemt for dig, så prøv ikke at fokusere på det. I stedet tage et minut til at tælle alle dine goder i livet.
  6. Vis din taknemlighed
    Tænk over hvad du har at være taknemmelige for, og tavst takke dem, der har gjort noget godt for dig.
  7. Tænk i løsninger
    I stedet for at tænke om problemer, så spørg, ” Nå, hvad er løsningen? ” Hvis du udvikler løsningsorienteret tænkning, vil du blive meget lykkeligere.
  8. Accepter tingene som de er
    Forsøg ikke at lave om på situationer og mennesker, det er en sikker vej til at blive ulykkelig, fordi vi kan ikke styre verden. Vi er nødt til at acceptere tingene som de er, og i stedet se indad og undersøge, hvad det er denne situation skal lære mig.
  9. Omgiv dig med glade mennesker
    Latter og glæde smitter, og hvis du er blandt mennesker der er glade, så vil det smitte af på dig.
  10. Kom i flow
    Der er en tilstand, der kendt som Flow, der er, når du helt mister dig selv i en opgave og glemme alt om verden omkring dig. Det fører til lykke, og produktivitet. Sætte dig op til det giv dig selv en udfordrende opgave og prøv at miste dig selv i denne opgave.
  11. Motioner 30 minutter om dagen
    Motion får kroppen til at frigive ”lykke stoffer” Bare en kort gåtur eller en fur i fitnesscenter kan løfte dit humør og reducere stress.
  12. Lær noget nyt
    Det er mærkeligt, hvordan mange af os er bange for at prøve nye ting. Men at lære nye færdigheder eller nye oplysninger er fantastik spændende og opløftende.
  13. Ud i naturen.
    En gåtur i skoven eller på stranden renser tankerne, får kroppen til at slappe af og løfter humøret.

Leave a Reply